CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Sunday, January 23, 2011

Tiba waktunya kita akan tua

Assalamualaikum wbt...

Pagi hari lagi aku dan group assignment heading ke Tangkak, tugasnya nak kena serbu pergi rumah orang tua dan menginterview apa yang patut. Aku taknak la cerita view masa nak on the way nak ke tangkak tu. Jadahnya korang nak tau papan tanda kat highway seremban tu ada gambar perempuan seksi dan hot. ;p

Mula-mula nak pergi tu memang rasa semangat gila, kononnya nanti nak buat sopan santun pijak kulit pisang tak jatuh. Tapi tapi dan tapi bila sampai kat sana terus sebak dihati mula bertandang. Yup, seriously sayu hati aku bila tengok wajah-wajah diorang. Cuba bayangkan mereka ini ditinggalkan oleh keluarga masing-masing. Eh tak, bukan tinggalkan selama-lamanya, cuma mintak orang tolong jagakan, hujung bulan datang jenguk sambil bayar duit seribu henggit. WAT THE FISH cake!


Kenapa tak boleh nak jaga sendiri? Mintak-mintak aku dengan dik beradik kesayangan tak lupa diri bila dah berjaya. Amin.


Nama dia Mei pheng. Eh bukan yang tua tu, yang muda tu la. Auntie kat sebelah dia tu ada sound trouble tapi suka bercakap. Bila orang bercakap dia angguk-angguk je, padahal angguk amek hati sebab ape pom kami cakap dia tak dengar T_T Tapi auntie ni gojes sangat bila dia senyum, walaupun pakai gigi palsu yang dah berkarat kuning.haha. As, behave k.


Kesian tau tengok auntie-auntie ni makan takde meja. Dah la makanan kuew teo sup tu panas. T_T


Ini pun kawan saya juga, nama dia Boon Sie Yoke, single lagi. tapi kalau nak usha sila pastikan anda adalah apek yang kaya. motif sangat ko ye.^_^
Kat sana kami tak banyak buat aktivit pon, cuma time makan tu kami tolong suap-suap. Auntie ni ada strok, jadi dia tak banyak bercakap dan bercerita. Kesian diorang, seharian duduk atas kerusi tu je, sampai kematu bontot. tsk..tsk..

Uncle ni sangat baik okey. Rasa macam nak tolong je dukung dia ke mana-mana sebab badan dia super kurus yang amat. Tragis sangat bila tengok. Tapi uncle ni sporting, dia cakap dia ada 15 orang anak. 15 orang anak tak boleh jaga sorang bapa ek? T__T

Uncle ni lagi kesian tau. Dulu dia orang pandai, orang kaya tapi sekarang dah jadi tak siuman sebab putus cinta. Sampai sekarang tak kahwin lagi. Adik dia yang hantar kat rumah orang tua ni. Sadisnya penangan putus cinta ni. ish ish ish..




...





...





...





Tak sampai separuh hari pergi saya rasa rindu dengan auntie ni. Semoga auntie panjang umur dan murah rezeki. Semoga auntie dapat hidayah dari Allah swt peluk Islam.huhu :)


Saya rindu auntie ni. saya rindu auntie ni. saya rindu auntie ni..... Tadi aku usap-usap tangan dia, lepas tu dia usap tangan aku balik, dia cakap gelang aku cantek ^_^
Bila berborak dengan auntie ni, aku rasa rindu sangat dengan arwah tokmek aku. Seolah-olah aku tengah berborak dengan arwah tokmek pulak.

Al-Fatihah untuk arwah tokmek. Satu-satunya kenangan terahir arwah dengan kami..




Nak nanges kejap, till then, bai!

14 comments:

KizZ said...

Huwaaa..Kiz pun nak nanges..
Sedih-sedih...

Betul2,kita mesti jaga orang tua kita..
Sebab nanti sampai masa kita pulak,,,
sape nak tolong..anak2 kita jugak..

Jom sini,
Minum air masak anda jadi sihat dan kuat

Anonymous said...

hish2...tkut mnantigliran group akulaknt...cmne yer...waaaa....tkt

lini hasnan said...

kizz : tanpa orang tua, siapa lah kita :)

lini hasnan said...

anon : eh, ni ila ke?haha

✿ CikCimi said...

wahh~ pegy uma org tua tua ea.

lini hasnan said...

ye cikmimi :)

HonEyBuNNy said...

sedih pulak tgk..kita juga kan tua kan...;_)

bluethunderheart said...

semuanya akan mengalaminya kelak keruaan tersebut,kawan
salam hangat dari blue

rabbani said...

as ada tisu x nk lap air mata..klu x de nk bg ni...

lini hasnan said...

honey : kita sudah tua la dear :)

lini hasnan said...

blue : sedih betul kalo tgk org tua disisihkan dr family.

lini hasnan said...

rabbani : sila lah jgn buat gentleman..nt aku tergoda,haha

Norfa said...

sian kan kat mereka

Imran nyambek said...

sob sob