CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Monday, June 6, 2011

Oh adinda, adinda nak kena lempang? Pffft!

Assalamualaikum wbt..

Hai peeps, rajin pulak jari jemari gua yang halus lagi mulus ni menaip entri. mulus kerr?

By the way, stret to the point. Gua dah baca blog #adindaevans yang hot-hot haktuih tu.. Pfft, kejadahnya desperate macam tu? Subhanallah, gua cukup cukup dan cukup tak suka bila perempuan yang masih lagi budak-budak, yang lawa-lawa, yang cun-cun menulis ayat yang sangat celaka desperate. Dem! Eh tak, gua salah, bukan hanya perempuan lawa la, pendek kata, semua perempuan harus menjaga tertib dan setiap tindak tanduk. Jangan sampai orang pandang slack, jangan sampai setiap hari, pagi petang siang malam orang mempersoalkan tentang kita, *termasuklah aku, pffft!

Ye, gua bukan gadis lemah lembu, eh lemah lembut. Gua hanya gadis biasa, tak pakai tudung labuh pun, dan kalau diikutkan gua tak layak pun nak bercakap soal keagamaan but please, jaga maruah diri. Lu masih muda, banyak lagi hala tuju..Banyak benda lagi yang lu semua kena tempuh.

Ape hal lu dan lu bangga sangat bila bercerita pasal virgin. Gua rasa orang yang dah kawen pun malu nak bicara pasal virgin tak virgin, ni lu yang masih muda remaja dah sibuk kecoh sana sini mengaku tadak dara, haktuih! Malu gua nak sebut! What the ciss cake betoi!

Fuh fuh fuh, *amek angin sambil buang hangin sikit-sikit

Jadi begini lah, gua nak nasihat sikit lah ye. Gua bukan nak tunjuk pandai, nak tunjuk baik. Tidak tidak, niat gua murni. Maklum lah, pektis nak jadi guru yang multifunction. Tahun depan bila dah mengajar anak murid yang kepala hantu ni takde lah goyah sangat, ye dok? Eh mintak-mintak jauh dapat anak murid cenggitu, poning eden nanti.

Anyway, pesan gua -----> Please dan please lah jangan nak show off sangat dalam blog yang kamu ni macam seth tan (baca : setan). Ye, itu blog kamu, hal kamu, kamu punya suka lah, tapi kami ni yang membacanya, aduyaiii, senak hati melihat kaum sendirik macam tu. malu woiii!


Pesan gua lagi ------> Nak buat apa-apa hal, ingat sikit dekat Allah swt. Ye, dulu gua kuat nangis, sikit-sikit nangis, oram kiil cakap cengeng dok? Tapi bila gua fikir balik, nanti akhirat, Allah swt tanya airmata kita, kenapa nangis sia-sia? kenapa bazirkan pinjaman DIA? Kenapa masa kita berdoa susahnya nak keluar airmata? sebab jiwa dan keikhlasan tu tak sampai. Betul tak? Kita tahu yang akhirat itu ada, tapi kita dah lupa yang pembalasan itu pom ada. kan kan? Jadi moralnya, gua harap kita kena sedar yang setiap tindak tanduk kita akan menentukan jalan kita akhirat kelak.. * gua pesan pada diri sendiri jugak.


Pesan gua lagi-lagi ------->  Dik oi, janganlah percaya kan sangat lelaki dik. Jangan lah menghambakan diri sangat dekat cinta. Ayat manis jek semua tu. Kalau betul dia sayangkan kita, dia takkan sentuh kita dik, umur muda lagi, baru sekolah, tak masuk u lagi, tak kerja lagi. Kalau bercinta pun takkan sampai ke mana dik, duit pun takde lagi, nak beli boxer pun dia mintak duit kat mak ayah lagi, apatah lagi nak belikan kita munga hari-hari..Auww! *terbayang Seth Tan. hihi.


Jadik, begitu lah sedikit pesanan daripada gua ni. Gua pesan dekat orang, diri gua pun dapat manfaat jugak. Saling mengingati antara satu sama lain. Buang yang keruh, ambik yang jernih. Let by gone, be by gone. Jangan jadik hamba cinta, jadi hamba ALLAH swt je ye. =.=.
Bereh sek kito!

Buah cempedak diluar pagar...Erk, sambung sendirik lah! *QUICK UPDATE*

Assalamualaikum wbt...

Akhirnya, gua sudah ade header baru! Yes, baru semalam siap. *clapping. hihi. Ye lah, production sendirik kot, orang lain sesenang jek dapat header pree, jeles ai nokk. Ni pun hasil tunjuk ajar incik gojes lagi menawan, Ajaatyne. Mekaceh banyak-banyak jaa, semoga bahagia dengan cik boyfiee. *tetiba plak.

By the way, header ni nampak kosong kan? Hurm,gua sebenarnya baru nak berjinak-jinak nak belajar adobe nis, ye lah, jiwa nak berseni tu baru nak ada kot. Haishh, teruk betoi, orang lain dan berzaman-zaman maju, gua baru nak terhenjut-henjut belajar. Ketinggalan zaman betul. Tapi takpe, proses pembelajaran tu kena sentiasa move on kan kan kan, baru lah majuuu..

ok lah, gua mintak diri dulu,
Gua kena cukupkan rehat, petang ni nak beraksi lagi, hihi..APAKAH?


Pendapat dan sebarang tunjuk ajar adalah dialu-alu kan. Mekaceh ^_^

Habbatus sauda.

Assalamualaikum wbt...

Hari ni aku down, down teruk. Balik bilik terbungkam mengenangkan nasib diri. *ada dramatik tak?. Ciss, kau ingat aku nak buat entri budak darjah satu ke, hari-hari nak cerita semua benda yang kita buat. Kiteww kan, ari ni kiteww jumpe pakwe kiteww, cownok cangatttt. Haktuih! *sedikit geli disitu.

Eh canggih sangat teknologi sekarang, nak tengok bola tak payah pergi stadium, dudok goyang kaki depan lappy sambil makan biskut mayat pom boleh layan bola, Gomo kelatam gomo! oh cewonot cangat dapat tengok abam piya kitew main taww.

You all pernah dengar tak pasal habbatus sauda? Anyone jakun's here? Haha, ok ok serius. Hari tu aku tertengok iklan habbatus sauda dalam tv dan secara kebetulannya kawan aku yang ada disitu cakap yang habbatus sauda antara penawar yang mujarab untuk mengubati selsema babi. Aku tak pasti sejauhmana kebenaran beliau lah.
Tapi kalau diikutkan, Nabi Muhammad SAW pernah bersabda dalam hadithnya
”Gunakanlah Habbatus Sauda’ kerana di dalamnya terdapat sejenis ubat dari segala jenis macam penyakit kecuali As Sam (maut)” (HR.Bukhari, Muslim)
..


By the way,
Habbatus Sauda adalah sejenis tumbuhan dallm bentuk rumput kecil, mempunyai batang yang tingginya lebih kurang setengah hasta, mengeluarkan bunga yang berwarna biru yang terdapat di dalamnya biji Habbatussauda. Tumbuhan ini terdapat di negara Arab dan dikenali dengan pelbagai nama seperti Habbatussauda(Mesir , Syam), dalam Bahasa Inggeris dipanggil Nigella Sativa atau Black Cumin. Produk mempunyai khasiat yang amat tinggi.

Mengandungi lebih drp 67 kandungan bahan aktif di dalamnya. Bahan-bahan ini dapat membantu menyembuhkan beberapa penyakit yang sering dihadapi oleh manusia. Hsauda ini ialah satu supplement/ubat yg membetulkan perjalanan sistem tubuh seseorang individu itu. Ianya akan membersihkan darah dan menjadikan individu itu lebih bertenaga dan sihat .

Sumber : Incik google kesayangan :)

So, moral of the story, kalau herba yang berasaskan habbatus sauda tu boleh lah di yakini keberkesanannya Ianya baik luar dan dalam.


Aku pon tak tahu motif tulis entri ni, bosan mungkin. hihi. Fyi : Kelatam menang 3-1, yehuuuu!

Sunday, June 5, 2011

mari kita tepuk tangan hey hey!

Assalamualaikum wbt..

Seriusly super happy today sebab-blog-kesayangan-dah-pulih-seperti-sediakala. *clapping*.

 
Nothings serious to write, just a few reflection on what happened a few days ago.
  • Now at upm, training for masum. Yeah its stand for Majlis Sukan Universiti Malaysia. And you know, this year will be my third year participating on dis, and maybe it is my last year, sob sob sob. Dear ALLAH, please let me do the best for this one. =.= Saya nak jadi penyumbang, bukan penumpang. 
  • Oh ya, its over between me and dat guy named 'mr tudm'. i thinks i considerate enough towards you. Means, heart you more and more, care you enough, i dont want anything, just YOU, yes you! I dont want war.I ignore people's keep talking about you being this and that, coz i thought i've seen the other side of you. But yoy proved me wrong.There are absolutely right. Mungkin kalau jodoh kita panjang, kita jumpa lagi pada hayat yang mendatang. Saya kecewa dengan semua tindakan awak, termasuklah bila saya tahu awak remove saya dari frenlist awk..its not matured enough.    
  • My knee got an injuries. Actually not a serious injuries, just a relieve one. But still have to wipe out the counter pain. ;(  
  • My baby *kancil kesayangan got an accident. Adik aku yang drive masa tu, hopefully, there is nothings seriously happened.

 Tadi aku godek youtube, jumpa lagu ni. Best, sangat best. Tapi dah terlupa tajuk dia ape. Anyone knows title dia tak? Oh please please let me know ok. :)


video