CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Monday, June 6, 2011

Oh adinda, adinda nak kena lempang? Pffft!

Assalamualaikum wbt..

Hai peeps, rajin pulak jari jemari gua yang halus lagi mulus ni menaip entri. mulus kerr?

By the way, stret to the point. Gua dah baca blog #adindaevans yang hot-hot haktuih tu.. Pfft, kejadahnya desperate macam tu? Subhanallah, gua cukup cukup dan cukup tak suka bila perempuan yang masih lagi budak-budak, yang lawa-lawa, yang cun-cun menulis ayat yang sangat celaka desperate. Dem! Eh tak, gua salah, bukan hanya perempuan lawa la, pendek kata, semua perempuan harus menjaga tertib dan setiap tindak tanduk. Jangan sampai orang pandang slack, jangan sampai setiap hari, pagi petang siang malam orang mempersoalkan tentang kita, *termasuklah aku, pffft!

Ye, gua bukan gadis lemah lembu, eh lemah lembut. Gua hanya gadis biasa, tak pakai tudung labuh pun, dan kalau diikutkan gua tak layak pun nak bercakap soal keagamaan but please, jaga maruah diri. Lu masih muda, banyak lagi hala tuju..Banyak benda lagi yang lu semua kena tempuh.

Ape hal lu dan lu bangga sangat bila bercerita pasal virgin. Gua rasa orang yang dah kawen pun malu nak bicara pasal virgin tak virgin, ni lu yang masih muda remaja dah sibuk kecoh sana sini mengaku tadak dara, haktuih! Malu gua nak sebut! What the ciss cake betoi!

Fuh fuh fuh, *amek angin sambil buang hangin sikit-sikit

Jadi begini lah, gua nak nasihat sikit lah ye. Gua bukan nak tunjuk pandai, nak tunjuk baik. Tidak tidak, niat gua murni. Maklum lah, pektis nak jadi guru yang multifunction. Tahun depan bila dah mengajar anak murid yang kepala hantu ni takde lah goyah sangat, ye dok? Eh mintak-mintak jauh dapat anak murid cenggitu, poning eden nanti.

Anyway, pesan gua -----> Please dan please lah jangan nak show off sangat dalam blog yang kamu ni macam seth tan (baca : setan). Ye, itu blog kamu, hal kamu, kamu punya suka lah, tapi kami ni yang membacanya, aduyaiii, senak hati melihat kaum sendirik macam tu. malu woiii!


Pesan gua lagi ------> Nak buat apa-apa hal, ingat sikit dekat Allah swt. Ye, dulu gua kuat nangis, sikit-sikit nangis, oram kiil cakap cengeng dok? Tapi bila gua fikir balik, nanti akhirat, Allah swt tanya airmata kita, kenapa nangis sia-sia? kenapa bazirkan pinjaman DIA? Kenapa masa kita berdoa susahnya nak keluar airmata? sebab jiwa dan keikhlasan tu tak sampai. Betul tak? Kita tahu yang akhirat itu ada, tapi kita dah lupa yang pembalasan itu pom ada. kan kan? Jadi moralnya, gua harap kita kena sedar yang setiap tindak tanduk kita akan menentukan jalan kita akhirat kelak.. * gua pesan pada diri sendiri jugak.


Pesan gua lagi-lagi ------->  Dik oi, janganlah percaya kan sangat lelaki dik. Jangan lah menghambakan diri sangat dekat cinta. Ayat manis jek semua tu. Kalau betul dia sayangkan kita, dia takkan sentuh kita dik, umur muda lagi, baru sekolah, tak masuk u lagi, tak kerja lagi. Kalau bercinta pun takkan sampai ke mana dik, duit pun takde lagi, nak beli boxer pun dia mintak duit kat mak ayah lagi, apatah lagi nak belikan kita munga hari-hari..Auww! *terbayang Seth Tan. hihi.


Jadik, begitu lah sedikit pesanan daripada gua ni. Gua pesan dekat orang, diri gua pun dapat manfaat jugak. Saling mengingati antara satu sama lain. Buang yang keruh, ambik yang jernih. Let by gone, be by gone. Jangan jadik hamba cinta, jadi hamba ALLAH swt je ye. =.=.
Bereh sek kito!

12 comments:

Nur Intan Syafinaz said...

Kak As..dia bangga kot..rase nye bersepah dak2 mcm tu kt Malaysia..da byk org tegur dia tp lagi dia kutuk ade la..

nyonya penang said...

dah baca jugak disan..huhu.....speechless...

lini hasnan said...

nur intan : hihi, itu la, ish budak-budak betul kan. tapi sebenarnya budak macam tu kena tegur dengan lembut, selalu kena ingatkan.. Bila kena kutuk, makin lemak la die nak tunjuk kepala hangim die tu.

lini hasnan said...

nyonya : apa yang speechless yg? dunio arini dila..

darkbatman said...

hahaha.. pedasnye rase.. nk minum air la cne..kehkehkeh. tp btol gak.. kdg2 pompuan ne mudah pcy sgt ngan laki.

kokser kokdam said...

bile Islam dikatakan mundur,

n hanye kemajuan dunia yg dikejar..

tu la result nye..

lini hasnan said...

darkbatman : hihi, sori la bro, tak sengaja, terkena kee?

lini hasnan said...

kokser kokdam: Nauzubillah..mintak jauh dari keluarga kita. Amin

JIJI YU said...

adinda2..meh abang nak ajor adinda meh..

JIJI YU said...

adinda2..meh abang nak ajor adinda meh..

lini hasnan said...

kakanda? owohhhh!

ain revival said...

memang tak tahu malu dy tuh!