CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Saturday, January 8, 2011

Sem ni lecturer ajak pergi mencuri.

Assalamualaikum wbt..

Bangun pagi, airmata sudah kering!
Hey as, senyumlah.. pamerkan yang tersurat, Yang tersirat kau ikat ketat-ketat dan
kau simpan dalam-dalam. Ok dah ^___________^

Eh jap, pandang jam, jam 1130 pagi? wow, pagi la sangat kan.
kawan aku call pagi tadi, Iskandar Shah ajak keluar pergi tengok wayang, sekali dengan Oppa Que, dan budak-budak kolej yang lain. Sori ye dear, aku ada discussion pukul 230 petang nanti.

Minggu lepas, kelas pertama aku mula dengan perasaan agak tak best sebab lecturer sangat skema. Kelas pertama mesti dah set masuk kelas takleh lewat dari sepuluh minit. Kalau lewat mesti kena berdiri luar kelas. Ok, aku tak kisah sebab nanti boleh usha mamat fakulti ekologi. *as, behave ok!


Then, hari hari seterusnya berlalu sampai lah hari Jumaat. I went to my first class of menu planning and development, then my really really really handsome lecturer told us our 3 assignment and one of them us to steal a menu card from a restaurant..Halamak, macam mana ni? mama ajar jangan mencuri biarpun masa, tapi lecturer ajar suruh mencuri??

Monolog dalaman : Hasfalini versi gadis suci
Tak baik as kalau mencuri, nanti kena potong tangan masa akhirat? nak ke? dah la sembahyang tunggang terbalik belum tentu Allah terima tau? Ingat mama pesan sebelum pergi sekolah zaman hingusan meleleh sampai masuk dalam mulut dulu tu? Ingat tak? Hasfalini nak masuk syurga tak?nakkkkk..








.....
























.....


























......



Monolog dalaman lagi : hasfalini versi gadis tak suci. eh, macam pelik je ni?
Takpe la As, mencuri sebab lecturer yang suruh. Lagipun, curi satu je. Mesti tuan kedai tu tak perasan kalau ko ambik satu. Ni lah masanya untuk kita mencuri ada sebab. Ala, mencuri sunat. Biasa la tu. Takkan lah kau tak pernah mencuri kan? Curi hati dia tu pun kau pandai? *damn, kenapa aku teringat dia lagi!


Jadi macam mana ni? Perlukan aku mencuri??

Nampak tak apa yang aku nama? menu card ICE ROOM! Jan dah hulur dah tu.




Omaigod! ape nak buat ni?? plis help, help, help..


till then, bai!


 
 

6 comments:

amier azrul said...

g maulana la mintak menu list.
ahaks

lini hasnan said...

erk? maulana eh? temankan jumm

s.a.r.a.h. :p said...

as untuk blaja xpe kot as..mcuri sunat..kih3 aipp3 xbaek..muahahahha mntk elok2 tuan kdai bg kot :)

lini hasnan said...

ngehehe. ;p

as kan budak baik mai, mencuri pom takut. ecece ;p

Fiqas said...

aduh as sayang, jgn curik, minta la ngan tokey kedai tu..:)

lini hasnan said...

uih? dpt title syg? ;)) mekaseh..tapi tapi takot nak mintak ;(