CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Sunday, March 6, 2011

Up up up...dont let them put you down..

Assalamualaikum wbt...
Mata still lagi sembap. ;'(

Satu benda yang aku belajar hari ni, sebanyak mana pom kita sedih, ada lagi orang yang lebih malang daripada kita..
Sementara nak cari ketenangan sambil rilekskan otak..tadi aku pergi foot massage, tukang urut tu buta. Yup, mereka orang-orang buta yang sedang mencari rezeki halal. Subhanallah, kelu lidah aku bila first time tengok diorang. Dan aku rasa diri aku teruk sangat, tak reti sabar dan bersyukur dengan apa yang ada. Makin hari buat aku makin kuat..

Thank you Allah..Again n again thanks to Allah swt..Alhamdulillah Allah masih sayangkan aku. Even Dia buat ujian yang sangat berat untuk aku, tapi still lagi aku dapat kekuatan untuk menghadapinya. Betul kan, Allah sayangkan hambaNya. Allah takkan turunkan ujian di luar kemampuan kita.. :)





Psst : Pergi berurut dengan mata bengkak bagai, tapi takley tipu orang buta tu..Masa dia urut buat refleksologi kat kaki, dia tanya macam ni tau ----->
  1. Kamu ni sakit kepala ke? Ada masalah banyak ni, jangan banyak fikir dik, tak elok untuk kesihatan. 
  2. Ada masalah mata ke? Malam tak nampak sangat kan? Subhanallah, walaupun ada kekurangan, Allah bagi jugak kelebihan kat tempat lain. Betol tu, memang aku takleh drive sangat kalo malam, agaknya rabun malam kot ;p
  3. Tak banyak angin sangat ni, mesti rajin bersenam. Yup, petang-petang kalo tak joging rasa tak best.
Btw, tens a lot dekat frends yang sangat caring dekat aku.  Jangan bimbang, aku dah ok. :)

7 comments:

niesz said...

wah!hebatnye tukang urut tu..xmau sedey2 lagi yer..best kalau bdn x bnyk angin ni kan..

lini hasnan said...

haha, best sgt, murah je urut tu, rm5 untuk 15minit :)

man yusoef said...

wah..ada servis urutan kah di K6 skrg?? ini sudah maju...haha

Ili Nadhrah said...

bagus2,,,:DD

lini hasnan said...

man : eh mestilah, k6 dah maju tau. hehe.

kela : ;)

loading said...

follow jugak~~temkiu3..
anyway mmg dorg ada kelebihan..
kebanyakan tukang urut ni tahu baca perasaan n situasi seseorg melalui urat2 y ade dlm badan..
sbb tu lepas urut rasa lega n tenang je kan..sbb aliran darah kembali lncar seperti biasa..bestnya berurut~~

lini hasnan said...

hehe, betul tu. btw, Iming nt ko datang k6 jumpe adila, jemput la berurut sekali.haha