CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Thursday, March 3, 2011

Apabila sang gadis mula bertemu.auww!

Assalamulaikum wbt..

Hai peeps! Satu benda yang aku percaya bila lama dah tak update blog mesti makin hari makin malas nak teruskan update blog kan.? Haih, ape punya ayat da..

Hari minggu lepas, aku merendek-rendek bersama kawan lama. No, actually should say my besties ever and after. Yup, about 10 years menjalinkan persahabatan dan tak pernah bertekak lidah, eh bertekak? haha, bertikam lidah actually..dan tak pernah juga nak berlagak sombong dan forget each others. Seriusly aku rasa persahabatan yang ikhlas memang akan kekal sampai bila-bila. Ye la, kadang-kadang kita tak jangka kan, sebab lelaki, kawan perempuan terus disisihkan. Wadehel betul! Eh takmo emo-emo, ini adalah entri super bahagia sangat-sangat. Kehkehkeh.

Actually, plan ni dirancang on the spot kot. Si Fairuz ni selalu je ajak aku pergi rumah sewa dia dekat PJ sana, tapi memandang aku wanita yang berkaki lebar berkaliber, jadi masa tu agak kurang lah. Entah kenapa, wekend ni aku memang dah set taknak gangguan dari mana-mana pihak, cancel semua metings segala bagai dan eh dah sampai rumah fairuz? yahuuuuuu!
Actually kami sahabat berempat iaitu merangkap aku sendiri yang super gojes, fairuz ala-ala gojes sikit, sarah yang emm ntah gojes ke tak, dan wiwiey yang ala-ala kak limah, hahaha..Tapi sarah tak dapat plak nak join sebab she was study kat kelantan sana and only 3 of us je yang menggila-gila wekend lepas. You know la kan, bila jumpa kawan-kawan lama, you will soon talk about every single thing that you and your friends did in the past. Lepas tu, gelak ramai-ramai. Ouch, miss dat moment!


Banyak tempat yang kami pergi tau. Snap sana sini, gelak tergolek-golek cari jodoh. Eh jap, cari jodoh? Hey malam tu saya dapat dating dengan chenta hati tau! seronot giler. Tens a lot dekat Fairuz sebab bagi greenlight dating jam 2 pagi sampai 430 pagi! Tapi sebenarnya takla kekok sangat sebab kami semua kan satu sekolah dulu, jadi fairuz dengan ijat eh chenta hati pom dapat borak selamba. kihkihkih, saje nak bagi hint nama beliau kan. ;p


Tadaa! Ini lah fairuz, kawan suka duka sepi lara aku! oyeah, by the way beliau dah keje, The Xtrayian dekat PPUM, sape nak xtray badan, kaki, lutut, kepala hotak segala bagai bole rujuk dengan beliau okeh.

Sedikit ucapan untuk mekyuh :
Yuh, tens tau sebab banyak betul mu wat tubik duit untuk kitore. Aku sie ko mu sebenarnya sebab abes duit gaji mu bule ni. Tu la, sapo suruh kijo dos, kehkehkeh. Aku tokse mu belanja pom, tapi aku sie ko ida la, napok kempis jah perot lapar, bhahahahaha. Aku nak mitok maaf jugak yuh sebab aku masuk gambar mu hok udoh-udoh dale fb. Buke gapo, nanti gak kalu ramai hok suroh ngejah gak, penim la aku nanti, cukup la setakat penim nga boboi sore jah.hahahaha.Paling aku terharu bilo mu bawak aku dating kul 2 pagi tu. seriusly aku suko tapi malu nok tunjuk.kehkehkeh. Btw, tak sabar untuk ke vacation seterusnya! plan g saboh nok? jum la..kihkihkih. Mu sponsor hotel deh? yeay! Eh meta, bakpo muko aku dale gambar tu supo pakai botox jah? haha..kilat molek dop.


Okeh, ni puloks turn ida a.k.a wiwiey. Tapi lebih suka panggil die kak limah. haha. Juz kidding. Beliau still study kat uitm puncak perdana. Hari tu, heading ke shah alam pun sebab nak hantar die balik sana la, See, betapa caring and loving and baiknya kami nak hantar mu ke sana tau tak! Eh jap, bunyiknya cam pakai kereta aku je, haha, tak tak, aku juz driver yang bertauliah sahaja ye deknon semua.

sedikit ucapan untuk kak limah :
Ida ei, sori la kalu mu maroh ke aku dok gurau panggil mu kak limah tu..buke gapo, ado meh etek.haha. Btw da, suggoh aku lagi suko bilo kito using aku mu instead of using as cun giler dgn ida. Rasa lagi rapat dan auww! Ida, mu jange tok ingat tuu, beli krim muko tat nenas ko aku deh. Haha, seronot la hari tu dok, time seronot sekali maso kito dok judi kat i-city tu. Mu ingat lagi dok muko peyuh supo aye berok kapur tokley bear tu? haha, aku tok tergamok nok suko ko dio wei. Tapi takpo, mu pandai la pilih teady bear tu.. comei la, jeles pulok aku. nanti besday aku 20 APRIL ni aku nok teady bear jugok deh.hahaha. Btw, semoga mu bahagio la nga abe z hok semak jetak tuuu. sunggoh mu nga dio song bedooh!

  
Yang paling kiri tuh incik hajar, kawan baru merangkap housemate fairuz. Sangat sportim dan easygoing. kehkehkeh, ayat ambil hati ni jaa. Dopla, sumgoh awok baik, nanti saya nok g umoh awk puloks ni tau! Sori for any kidding yang membuatkan awk sentap, atau tersentap okeh dear :)
Last but not least, tunggu vacation kedua kami okeh!Kepada Sarah jangan jeles-jeles tau. Even kami gelak golek-golek, gosip sana sini, kami still ingat awak tau. Masa pergi makan pom ingat awak jugak, tambah-tambah yang part nak bayar tu, "hurm, kalau sarah ada mesti boleh paw die kan"..ini ayat ida dengan mekyuh tau sarah. Ayat aku tak macam tu, ayat aku macam ni.." kesian sarah tak boleh ikut kita kan, padan muka die..huahuauahua.." ..Takla, gurau je sayang.nanti kita g berkelah sama-sama dekat lata belatan deh.ehehe..

Gambar paling ayu untuk awak tau! :)
till then bai!.

12 comments:

Yatt Muhammad said...

wah..dah ade chenta hati ek skang...carik utk aku sorng weh..hahaha

shah said...

ijat??cam ku kenal i2 orang...huhuhu by the way peyuz memelah baik hati sebab membelanjakan semua,diulangi SEMUA duit gaji dio pado bln ini ko sep2 mg....:p

lini hasnan said...

yatt : kehkehkeh,,mu nok hok lagu mano tu?

lini hasnan said...

shah : kihkihkih,sape hah? eh jap, shah mane ni.alala. tulis la btoi3 nama u.i tak dapat nok detect tau

hiro said...

gua tengok gambar je..cantik belake..berkenan..keh2

lini hasnan said...

ceh.lu memang pandai betul la bermadah bro :)

Yatt Muhammad said...

carik hok hensem2 la...hehehhehe

lini hasnan said...

hahaha.bulis hok hendem3, saiz bape tu yatt.haha

Ili Nadhrah said...

bestnya. da lama kela tak kuar n makan2 camni T_T

lini hasnan said...

hehehehe. cepat plan!

iniialahaku said...

errrr.....cam kenal..tpi spa yer??hahaha..

lini hasnan said...

hahaha. op kosh la ko knal an. btw, sori sbb kitorg, ko kena cancel everythings