CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Tuesday, March 8, 2011

Selamat Hari Wanita!

Assalamualaikum wbt...

Hai peeps! Tahukah anda hari ini hari wanita sedunia? Ok, aku baru tahu setelah tengok fesbuk ptg tadi. =.=
Sejak bila hari wanita disambut? Seriusly weh aku tak tahu..! *muka innocent sangat yuuu*

By the way, menjadi wanita sangat besh! ye dok? Mestilah, sebab tu ramai kot lelaki nak jadi wanita ;p
Eh jangan menghina orang, karang ada la pertubuhan dalam fesbuk, "We hate Hasfalini!". Alala, jangan plis, ai gurau-gurau je..
Melalui pengalaman aku sendiri, menjadi wanita sangat seronok. Seronok yang macam mana? Lets check it out!
  • Dapat berpakaian cantek-cantek, sweet-sweet.. Oho, conteng-conteng muka sikit. Sapu lipstick pink, eye shadow ijo, blusher kelabu, Ahaaa...Perfecto de Amor yuuu!
  • Kalau naik komuter, dah ada coach untuk wanita. Tak payah lagi nak berhimpit dan dihimpit oleh kaum jantan. Tapi ada jugak yang still lagi nak berkepit! Huh, mencik ai tengok tau. 
  • Hah, yang ni sulit sikit..Dapat ABC. Tau ABC tu ape? Allah Bagi Cuti...hehehe. Teringat pulak time bulan puasa tahun lepas, kantoi ngan adik aku makan dalam bilik. ^_^
  • Dapat mengandung, beranak, menyusu. Seronot woo..laki ada? Non hadooooo
Sebenarnya banyak lagi kelebihan wanita ni, saje malas nak menaipnya..Karang aku list up kan, ada pulak kaum adam yang jelesnya.  Tapi sebenarnya, setiap jantina yang diciptakan oleh Allah SWT ada kelebihan sendiri. kan kan kan?

Daripada Anas, Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud:

"Apabila seorang perempuan mendirikan sembahyang lima waktu, berpuasa sebulan (Ramadhan), menjaga kehormatan dan taat kepada suami, dia akan disuruh memasuki syurga melalui mana-mana pintu yang dia sukai." [Hadis Riwayat Ahmad]


 ENTRI INI TIDAK BERGAMBAR :)


SELAMAT HARI WANITA!



 till then, bai!

4 comments:

Yatt Muhammad said...

selamat hari wanita gok!!!..
aku stuju ngn ko..ngeh3..

lini hasnan said...

:)
hehe, wanita memahami wanita kan.

FyzaaMH said...

slamat hri wanita juge ;) nasib tak prnah kantoi lagi :D

lini hasnan said...

haha. jgn careless3 ye :)