CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Thursday, April 28, 2011

Jatuh Bangun kehidupan

Assalamualaikum wbt..

Hello peeps, bagaimana perjalanan cerita final exam korang? Aku sudah selesai 4 paper. Fuh berderet empat hari menghabiskan 4 exam..Hey, biasalah tu kehidupan. Ada masa senang dan ada masa susah. Yang kau nak mengeluh tu pasai ape? Lumrah roda kehidupan, sentiasa berubah. Dan kau ingat setiap kali kau senang dan setiap kali kau susah ada teman menemani kat sisi?  Come on la, reality life.. people comes and go.

Dulu, aku terlalu takut dengan komitmen every single person yang aku jumpa dalam life aku. Melihat kepada kehidupan manusia kini, aku tahu jatuh bangun aku akan sepi tanpa sokongan orang-orang yang ikhlas. Suami yang berjanji sehidup semati dengan seorang isteri sanggup  sepak teranjang, cerai talak tiga, isteri yang dahulunya pijak semut tak mati sanggup hidup bersekedudukan dengan jantan lain, kawan baik yang berjanji harungi susah senang bersama lari tinggalkan kawan kerana jantan. celaka. Kegembiraan yang datang secara tiba-tiba, akan pergi secara tiba-tiba juga. Kita sebagai manusia biasa, hanya mampu berusaha dan berdoa bukan?


video

By the way, video nih kawan aku yang suggestkan. Best, dan terharu. Sebak jugak dalam dada.

MA : Terima kasih kerana menerima maaf saya.



1 comment: