CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Friday, September 16, 2011

Mahukan bibir yang seksi dan mungil? Auww, ini jawapannya!

Assalamualaikum wbt...

Bukak fesbuk pasti ada beribu-ribu perempuan yang letak gambar dengan muncung itiknya kan. *erk, bajet cun la kot*. Ye, boleh nak bergambar dengan muncung itik tu, tapi agak-agakla,takkan gambar seksiseksabajetcun pom nak tunjuk kat orang kot. Haish, tak elok deknonnya. Jangan la jaja tubuh badan dekat fesbuk. kita tak jangka apa akan berlaku depan hari. Itu hari saya baca kosmo, dah ada berita perempuan kena sihir gara-gara gambar difesbuk. Nauzubillah, mintak jauh ye. Takut saya dengar, bukan apa. sebagai cikguwannabe saya rasa bimbang dengan masa depan dan pemikiran remaja zaman sekarang. Semoga Allah permudahkan segala urusan kita ye, amin.. ^__^

Scroll up tajuk saya, seram pulak membacanya. Bukan apa, bunyi ala-ala blog lucah la pulak. hihi. By the way, saya nak share tips pelihara bibir sebenarnya. Al-maklumlah, perempuan ni selalu didedahkan dengan penggunaan lipstik, jadi kadang-kadang kalau tersalah memakai lipstik yang tidak sesuai dengan bibir, alamatnya bibir nampak hitam kan. Ish ish ish kesian..Jum kita sama-sama memelihara kecantikan bibir agar terserlah keseriannya sentiasa! auwwww!

Tips 1 : Amalkan memakan buah-buahan dan sayur-sayuran. Haa, tengok betapa pentingnya sayuq kat kulit badan kita ni, jadi kepada siapa yang tak makan buah, tak makan sayur tu cepat-cepatlah berubah. *ini lebih kepada pesanan untuk diri sendiri yang tak makan sayuq, erk, larikkkkkkk!*

Tips 2 : Elak pakai gincu yang berlebihan. Hamboi, kemain lagi ko nak melaram kan. Punyalah sapu lipstik tu dekat sepuloh lapisan! tu dia, tebal punya lipstik tuh. Jangan adik kakak, lebam nanti bibir seksi kita tauuw. *agaknya kalau tebal, lipstik tukar baru seminggu sekali kot, hahaha.*

Tips 3 : Hindari tabiat menjilat bibir. Hah, ini yang paling paling paling common orang selalu buat! Sebenarnya kalau selalu jilat bibir, lagi la akan kering. Tak percaya? cubalah! merekah-rekah nanti bibir u olls tuw.ayooo tak tahuu. *Habit saya adalah gigit bibir, err takpe kan. hihi.*


Tiba-tiba perasan seksi sebab suka gigit bibir, auwww!


Tips 4 : Gunakan pelembap bibir yang sunblock ketika siang hari. Kebiasaannya, orang hanya memilih lip ice atau lip gloss atau lip balm atau segala macam lip lagi berdasarkan warna je kan. Jadi kali ni, jum kita ubah persepsi untuk memilih pelembap bibir. Haa, kalau malam tu sapu lah jugak pelembap bibir tanpa warna sebelum tidur semata-mata untuk memelihara kelembapan bibir. Sape nak cantik? ahkakk jugak. So, rajin rajinkan diri anda.hihi.

Saya suka pakai Vaseline! ^__^
 

Tips 5 : Dan yang terakhir adalah jeng jeng jeng! Lepas gosok gigi, cuba pulak gosok bibir dengan berus gigi anda tu, haa selain menremovekan sel-sel bibir kering, ia juga boleh melancarkan peredaran darah disekitar bibir. Menarik kan?


Ok, itu saja petua pertama dari hasfalinicungiler. Till then we meet again. Okbai. :)

6 comments:

H.J said...

bibir saya selalu je merekah ni,,pecah2,,

ps:terbaik komen..tq..

cik pulau said...

bese kalo pakai vaseline bibir jadi lagi kering.hohoho..


p/s:yup.cikgu wanabe,, rasanya kena jugak intview kalau under kpm unless yu punya pointer 3.5 or 3.7 camtu..
tak sure la pulak..
tapi msalah sekarang bila borang posting smpai sekarang still tak keluar..huhu

ayuyuuu :) said...

yepp..

sgejala mulut itik skang makin menjadi2. haha.

tapi selalu sye pakai vaseline, not bad lahh effectnye :)


saya tertarik dgn komen awak di belog ubi.

" You don't have to drive any BMW or Mercedez or Skyline to be gorgeous. Be an imam in prayers. That's how I define gorgeous. You don't have to have nice voice and hush me with lovely songs to woo me. Recite the Kalamullah, Al Quranul kareem. That's how i would melt. You don't have to be rich for me to love you. Please have a kind heart. That's more than enough for me and my parents too. Nobody's perfect. "

minta izin nak share. :)

Eera Shera said...

nice tips.tq..salam kenal yek

Zul Fattah said...

aku lelaki.. tp org popuan cakap aku ni seksi..

dillataib said...

pakai Vaseline yg biasa tu paling trbaik.bkn dlm tiub yg khas utk bibir tu.

sblm pkai gincu ke,gloss ke,sapu dlu vaseline tuu.stay moisturize almost all day.

kalo cni bile suhu melampau,mmg kna simpan vaseline satu dlm beg.boleh letak bile2 mase kalo bibir rase kering.

nice tips btw.!:)

*wah.rase mcm mat saleh celop cmpur2 ingelish.hihi