CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Friday, May 20, 2011

Matrikulasi? Kacang jerrrrr, haktuih!!

Assalamualaikum wbt...

Memang celaka kejam betul si penyimbah asid tu kan. Aku asek emo je hari-hari bila baca berita. Tak faham aku dengan 'hobi pelik' laki tu.. Ei, berdosa besar tu kau tau! Siap engko, kalo dapat tangkap memang kena humban dalam penjara terus, tak payah nak bela diri lagi. Ei, kalo aku dapat, sure aku simbah asid kat seluruh badan, biar kecut semua kulit-kulit hengko tuh!! *emo lagik ni*

Fuh Fuh Fuh, *breathing*

Hey, a lots of congratz dekat adik-adik yang berjaya masuk matrik. Bangga la tuuww. Dekat matrik, banyak dugaan taw. Tambah-tambah bila bab emosional time belajar. Aku dulu, banyak kali jugak mengalirkan air mata sebab tak leh bawak subjek. Pfffttt, hilang ke-macho-an sejati. T__T

Justeru, adik-adik sekalian (apehal skema sgt nih?), plis la belajar elok-elok. Jadi, disini ahkak sertakan beberapa tips la supaya tak failed dekat matrik. Ya Ampunnn, mintak jauh kan.

Tips 1 : Mulakan dengan niat dan keazaman yang tinggi. Ye betul adik-adik, ai dulu dah niat awal-awal tau, nak cari jodoh yang hensem nak dapat pointer tinggi, tanak main-main, tanak main mata, tanak err, macam-macam la. Sebab tu pointer ai meletops, ok ini tipu. haha.

Tips 2 : Rajin. Ha ni dia penyakit pelajar kita. Memang dari sekolah dulu, aku diajar mencari ilmu tau. Yelah, dekat mrsm dulu, takde maknanya cikgu nak datang dekat kita, " awak buat langkah ni dulu, pastu ni pulak, haa kan boleh tu". Haram jadah! Sama jugak dekat matrik, kita kena rajin jupe cikgu, rajin baca buku. Contohnya aku la. :) kena tipu lagi. haha. ;p

Tips 3 : Berusaha dan berserah. Setelah engko dok pung pang pung pang study, berserah la kepada Allah swt yang Maha Esa, InsyaALLAH, DIA takkan hampakan hambanya yang berharap ye dak? Ini tak, "nak buat macamna, dah tak sempat nak study, redha je laaa". wadehel die!





Ai dulu kurus tau, cantik pulak tu. Lalalala~

Gambar paling comot ;p

Ini classmate saya yang paling saya sayangi, muah!
Gambar budok-budok lelaki yang err, ade yang hensem la. ;p



Till Then, bai!


3 comments:

eLLa said...

best nyer tgk pic2 niee..

fATMA ct said...

rindu matrix!

Cesc Arm said...

best giler matrik.. zaman kegemilangan.. hahaha.. nsb baik ada gmbr aku suma.. klau x.. aku x mau lawat lagi.. hahahaha