CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Sunday, May 15, 2011

Kenegerian ≠ kenegaraan!

Assalamualaikum wbt...

Oleh kerana mood yang teramat baik berserta kakitangan yang rajin, maka hari ni dua kali blog aku terhupdate.. Ok, stret to the point..Tadi aku bukak utiuk (youtube), macam biasa la layan justin bibir maharaja lawak. Sekali tu aku bukak favourite grup, abang Jambu, pastu Jozan pastu Nabil.. lepas dan lepas tu aku bukak Amir..Ok fine la, berjalan lancar..Then aku gerakkan mouse kat bawah baca komen-komen.. Pergh, terbakar siot! 

Ye, aku mengaku kebiadapan Amir ML potong percakapan juri. Lagi-lagi bila dia mintak abang Khalid (hello, abang ker?) yang komen dia pulak. Seriusly aku rasa macam..Ya ALLAH, malunya tengok cara mu kecek atas stage tu mir... Seolah-olah, tak boleh terima yang persembahan dia hancuss. Hey come on la mir, akui la yang diri tu bernasib baik je berada dalam ML, jangan nak rasa hebat sangat. (Mata keatas, tangan ke dada). Malu nok ngaku sek kito!

Ok, itu satu hal. Satu hal lagi bila pengkomen-pengkomen kaitkan Amir dengan sek kelate kito dekat SINI. Apa ni, terbakar ar beb.

Contoh 1 :

kdg2 kesian gak aku tgk amir ni..dia xsalah..sbb org2 kelantan gak yg nk undi dia...apa pn lawak amir mmg hancur...xlawak lgsung..tp nk bt mcmna....dh pngundi klate bengong...nak naikkan org pn jgnla sbb nak naikkan nama negeri klantan...yg jd mgsa amir...trnyata pngundi klantan x nak pk pnjang...yg jd mgsa amir...apa pn amir mmg xlawak....
BY : hamba ALLAH

Contoh 2 :
amir ! dari pantai timur yerk ? patut laa . HAHAHAH . macam ni laa amir . harap sangat2 kau bace ape yang da kami comment di sini dan di page FB kau . bia kau sedar sikit . HAHAHAH . betapa jahanam nyer kau . amir ! kau ni di pergunakan je . yang mana back-up kau tu kat sini mereke saje je nk sedap kan keadaan . sebenar nyer mereke same je laa , benci kau jugak ! HAHAHA . kene faham PERLI ngan PUJI yerk amir . i'm sorry . apak kau ! =D
BY : Hamba ALLAH
 
Pelish la, kalo nak kritik, nak komen janganlah nak mengata  negeri-negeri lain. Kita kan satu negara, duduk bawah naungan yang sama. Kalau setakat bola, Kelantan menang 5-1 dengan Selangor pom nak jeles, jangan lah kutuk-kutuk macam tu ok. Hikhik.. Tak salah menegur, yang salah bila mengata yang boleh menimbulkan ketidakpuas hatian pelbagai pihak. Take note ok :)
 


 
Psst : Janganlah mengata Kelantan dan Kelantanese.. Kita pom negeri dalam Malaysia jugak. Akai ada, boleh pikir baik dan buruk. Bai. 
 

2 comments:

Anonymous said...

dia memang kuang ajaq,memang sial ar budak tu.

Ili Nadhrah @ Kinder Bueno said...

tulah tapi fitrah manusia memang akan ada racism. hehe